Står du og mangler nogle maskemarkører til dit næste strikkeprojekt? Ja, det falder måske lidt ved siden af mit hækleunivers, men jeg elsker at være kreativ på mange punkter og har også strikket meget de seneste år. Derfor fik jeg også lyst til at prøve kræfter med at lave mine egne maskemarkører og synes de er virkelig fine! Så jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med at få lavet dine egne markører. Det kan også være en perfekt gave til en strikker! Jeg vil anbefale dig at lave minimum otte markører, så det er muligt at benytte dem i forbindelse med en raglan-trøje. Personligt har jeg lavet 9-10 markører til de gaver jeg har lavet.

For at du kan lave maskemarkører skal du have følgende materialer, som alle kan findes hos rito.dk

Materialer:

Materialelisten indeholder reklame i form af direkte henvisning til de benyttede materialer. Reklamelinks er med til at betale for hjemmesiden og muligheden for gratis opskrifter. Når du benytter et af mine links, så betaler rito.dk mig en lille procentdel af det beløb som du køber for. Det er altså ganske gratis for dig og gør ingen forskel, andet end du har klikket på mit link, som har henvist dig til hjemmesiden.

Du kan selvfølgelig vælge nogle andre perler, f.eks. Facetmix (reklamelink) eller rocai-mix (reklamelink) – du skal blot være opmærksom på at hulstrørrelsen skal passe med den wire du vælger. Jeg synes glasperlerne er flotte, men det også smart at have flere forskellige slags perler at vælge imellem. De kommer nemlig i forskellige farver, former og størrelser, når du vælger den pakke, som jeg henviser til i materialelisten. Og du tænker måske det virker som mange perler, men man bliver altså hurtigt bidt af at ville lave flere markører! Alternativt kan man også bruge det til smykker.

Jeg vil KLART anbefale at vælge smykkewire, da almindelig ståltråd ikke giver et ligeså flot finish og virker ujævnt, ligesom billigere perler af plastik også kan virke lidt “tamt”. Du kan se mit første forsøg herunder:

Guide til maskemarkør

Vælg først den/de perler som du vil benytte, find 2 wireklemmer og mål 10-12 cm smykkewire op og klip af med en bidetang.

Nu skal du have bukket din smykkewire og sat den første wireklemme på, som du presser flad med fladtangen. Vær sikker på, at den ikke kan rykkes. Hvor stor du gør “buen” afhænger af til hvilken størrelse strikkepind den skal på, men det er bedre med lidt “luft” – oftest vil de nok passe bedst til 4-12 mm pinde.

Nu sætter du den/de ønskede perler på, efterfulgt af endnu en wireklemme, som du presser flad. Vær igen sikker på, at klemmen ikke rykker sig.

Herefter klipper du smykkewiren af, lige under klemmen. Sørg for at komme godt ind til klemmen, så der ikke sidder små stykker smykkewire som kan få fat i strikketøjet.

Du har nu lavet din første maskemarkør og dit næste “problem” bliver blot at vælge den/de næste perler 😉

Jeg håber du får lavet en masse flotte markører og måske har lyst til at tagge mig på dine billeder på Instagram (@annaskjemt)!

God fornøjelse

/Anna Skjemt