Denne blog er en videreudvikling af bloggen annaskjemt.blogspot.dk, som har eksisteret siden juni 2016.

På den nye blog fra april 2019 vil der være mere fokus på gratis hækleopskrifter.

Jeg håber I fortsat vil følge med.

/Anna Skjemt

Hvem er annaskjemt?

Billede fra 2016.

Mit navn er Anna Skjemt Ravnborg og jeg er ansigtet bag annaskjemt. Til hverdag er jeg pt. på barsel med min søn fra 1/10 2018. Jeg er uddannet civilingeniør i Produkt- og Designpsykologi (juni 2018).

Jeg startede med at hækle tilbage i juni 2012, hvor jeg en dag var på besøg hjemme hos mine forældre. Min mor og min søster havde netop en uge eller to forinden begyndt at hækle. De var altså begge to i gang med at hækle, da jeg kom på besøg og jeg tænkte derfor, at det ville jeg også prøve. De havde lært det af min mormor, som altid har kunnet hækle og min mor havde sådan set altid kunnet hækle, men skulle lige i gang igen, da hun ikke havde gjort det siden hun var barn. 

Jeg fik således en hæklenål og noget garn i hånden og prøvede på at hækle. Jeg synes de oldemorfirkanter, som min søster havde gang i, så noget kedelige ud og ville derfor hellere prøve at hækle noget mere spændende, som de små dyr som min mor havde gang i. Og skal vi ikke bare sige det sådan, at det ikke gik særlig godt. Min mor kiggede opgivende på mig og sagde “Du lærer vist aldrig at hækle”. 

En uges tid efter mit ‘nederlag’ med hæklingen, fik jeg alligevel lyst til at prøve igen. Jeg spurgte derfor min mor om jeg måtte prøve igen. Hun var dog lidt skeptisk. Jeg prøvede igen og fik denne gang lidt mere succes, selvom jeg sad ‘forkert’ med nålen (jeg har sidenhen læst, at fordelingen er ca. 49/51 om det er kniv- eller blyantsgreb, så intet forkert i det!). Dette var altså starten ind i hækleuniverset!

I dag elsker jeg stadig at hækle og gør det så ofte jeg kan. Jeg elsker også at designe mine egne ting og har altid hovedet fyldt med idéer.

Tak fordi du følger med.

/Anna